jump to navigation

Midvintersegling! december 8, 2008

Posted by Pebben in 1, Allmänt, Turism.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Nu är det snart dags igen. För den 7:e Caribbean Laser Midwinter Regatta. Den 16 January startar alltså Lasers världskalender i Cabarete och håller på i dagarna tre. Ryktesvis handlar det om ett 60-tal båtar med Världsmästare, Olympiska mästare och andra begåvade seglare vid rodren. Ryktet säger vidare att även blågult kommer att finnas representerade i åtminstone en av båtarna. Allas vår Jan S., som annnars driver den enda, och bästa, seglingsskolan i Las Terrenas ställer upp. Vi andra håller tummarna för en bra placering.

Regattan, som alltså är den första på årets tävlingskalender för Laser båtar, är välsignad av ISAF, den internationella seglingsfederation, och arrangeras av Laser Training Center in Cabarete. Tävlinarna hålls en vecka före den stora Laser regattan i Miami och är alltså en utmärkt mätare på hur den individuella formen står sig i jämförelse med konkurrenterna. Det sägs att de flesta som deltar i midvinter regattan i Cabarete, fortsätter vidare till Miami veckan därpå.

Prispengar blir det också, och det annonseras att hela USD5,000 står på spel. Att segla mitt i vintern är underbart, och Cabarete och Dominikanska Republiken hälsar alla seglingsintresserade varmt välkomna med öppna armar.

För er som vill veta mera, kolla dessa länkar –

Om regattan från Caribwind

Om ISAF

Om Cabarete

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Lämna en kommentar